(JRS · 21/10/21) Al Txad, el Servei Jesuïta a Refugiats (JRS) col·labora amb l’ACNUR com a part del programa de beques DAFI (Iniciativa Acadèmica Alemanya Albert Einstein per a Refugiats), que ofereix als estudiants refugiats i retornats qualificats la possibilitat d’obtenir un títol universitari.
En el curs acadèmic 2020-2021, 36 estudiants refugiats de Sudan i de la República Centreafricana (RCA), entre ells 12 noies, van obtenir el seu primer títol de grau en universitats i instituts de Txad.
Alguns dels graduats en Ciències de l’Educació comparteixen la seva experiència i els seus somnis per al futur.
Marcel
L’elecció de matricular-me en Ciències de l’Educació no va ser casual. Des que era a l’escola primària em vaig quedar impressionat pels meus professors, que em van ensenyar bé; més encara quan veig que el desenvolupament de tots els països no pot donar-se sense l’educació. M’agradaria ser professor per a ajudar a les generacions més joves.
El dia que em van seleccionar [per a la beca DAFI], em vaig sentir molt feliç; encara estava en l’institut i pensava que no aniria a la universitat.
Alfred
Vaig triar aquesta carrera per a poder ajudar als que vindran després de mi perquè em van inspirar els meus professors. També vull ser administrador per a resoldre els problemes del sistema educatiu del meu país.
El desenvolupament d’un país passa per l’educació i gràcies a ella he arribat a ser el que sóc avui.
Abraham
La guerra a la República Centreafricana em va motivar a estudiar Ciències de l’Educació, ja que els meus compatriotes no tenien accés a l’educació.
Diuen que l’educació pot canviar la vida d’una persona. Pots ajudar la comunitat i a les seves famílies a superar la pobresa, com jo, que sóc orfe de pare i mare i que gràcies a l’educació no dependré de ningú en el futur. Rebre educació significa ser autònoms, ser independents per a fer-se càrrec d’un mateix i també per a ser útil per a la societat.