(R. Maria Immaculada · 09/03/23) Quan Lera està tancada en el calabós d’una caserna de la Guàrdia Civil, coneix a Mihaela i Julia, dues prostitutes que comparteixen amb ella la història que salvaria la seva vida. És una estupenda ocasió per a conèixer la vida de Santa Vicenta María, fundadora de les Religioses de Maria Immaculada (RMI), congregació coneguda pel seu treball durant més de 150 anys en la promoció humana pel benestar de les dones que sortien dels seus pobles a la recerca d’un futur millor en el servei domèstic de la capital.
Les paraules de Santa Vicenta María:
» El que sí que vull fer Déu meu és treballar sense descans a procurar que aquestes joves visquin bé i se salvin».
Avui com ahir, les Religioses de Maria Immaculada vam treballar per a la formació de les joves. Prestant especial atenció a aquelles dones en situacions vulnerables.
Aquesta producció va ser iniciada per un grup de religioses joves que van contactar amb la productora Stellarum Films. Els assistents, a la projecció, van elogiar el treball realitzat per tot l’equip de rodatge. Es van destacar els valors transmesos per Santa Vicenta María i es va ressaltar que va ser «una dona completa, gairebé com una pintora renaixentista». La pel·lícula destaca per la seva narrativa no lineal, que uneix el passat i el present a través de la història de Lera. Gaudeix de l’única experiència cinematogràfica de «La serventa»!
La pel·lícula “La Serventa” es va estrenar internacionalment a Roma al febrer. El 24 de març es llançarà a Espanya durant el mes dedicat a les dones. L’actriu espanyola Cristina González de la Vall, que interpreta a Santa Vicenta María, va lliurar la primera còpia de la pel·lícula al Papa Francesc després de l’Audiència General del 15 de febrer a l’Aula Pau VI del Vaticà.
El dia 30 de març, dijous, a 2/4 de 7 de la tarda es farà una exhibició pública i gratuïta de la pel·lícula i una presentació als Cinemes Girona de Barcelona (C. Girona, 175). L’acte el convoquen la Xarxa Laudato Si’(el Grup Sant Jordi en forma part), un grup d’entitats liderades per l’associació Justícia i Pau, i la Direcció General d’Afers Religiosos.
La pel·lícula La carta: un missatge per a la nostra terra explica la història d’un viatge a Roma que fan líders de primer ordre per discutir l’encíclica Laudato si’ —sobre la cura de la casa comuna— amb el papa Francesc. El diàleg exclusiu amb el papa, inclòs en la pel·lícula, ofereix una visió reveladora del testimoni personal del papa Francesc i històries mai vistes des que es va convertir en bisbe de Roma.
El rerefons de tota la pel·lícula és la lluita contra el canvi climàtic i l’afrontament de les crisis ecosocials que pateix el món, per la qual cosa el seu interès ultrapassa totalment l’àmbit merament religiós o de referència per a les persones catòliques. Diverses entitats catalanes volen organitzar-ne projeccions.
La Direcció General d’Afers Religiosos n’ha promogut la subtitulació al català, amb la intenció que a Catalunya es pugui visionar en la versió original subtitulada al català. La pel·lícula s’incorporarà a la 20a Mostra de Cinema Espiritual prevista del 15 al 30 de novembre de 2023.
Abans, però, i per promoure aquesta versió, el dijous dia 30 de març a 2/4 de 7 de la tarda es farà una exhibició pública i gratuïta de la pel·lícula i una presentació als Cinemes Girona de Barcelona (C. Girona, 175). L’acte el convocaran la Direcció General d’Afers Religiosos i la Xarxa Laudato Si’ de Catalunya, un grup d’entitats liderades per l’associació Justícia i Pau.
El rerefons de la pel·lícula és la lluita contra el canvi climàtic i l’afrontament de les crisis ecosocials
Molt important!
Cal fer la inscripció aquí: https://forms.office.com/e/wpLA0rGiBm