Servei de documentació N. 188

Exhortació Apostòlica: “Gaudete et exsultate” sobre l’anomenat a la santedat al món actual

Papa Francesc

Font: www.vatican.va

Publicat: 9 d'abril de 2018

Avui, dilluns 9 d’abril, acaba de ser presentada al Vaticà l’Exhortació Apostòlica del papa Francesc: “Gaudete et Exsultat” sobre la santedat. Han presentat el document l’arquebisbe Angelo de Donatis, vicari de Roma; Gianni Valente, periodista i Paola Bignardi , representant d’Acció Catòlica.

Amb quina finalitat ha escrit el papa aquest document: “Mi humilde objetivo es hacer resonar una vez más el llamado a la santidad, procurando encarnarlo en el contexto actual, con sus riesgos, desafíos y oportunidades” (núm. 2).

El capítol primer tracta sobre la crida a la santedat. El capítol segon reflexiona sobre dos subtils enemics de la santedat, concretament el gnosticisme actual i el pelagianisme actual. El capítol tercer es titula: “A la llum del Mestre”. El capítol quart apunta algunes notes de la santedat en el món actual: resistència, paciència, mansuetud, alegria, sentit de l’humor, audàcia, fervor. El capítol cinquè parla sobre combat, vigilància i discerniment.

L’URC publica al Servei de Documentació núm. 188 l’esmentada exhortació apostòlica perquè sigui a l’abast dels nostres lectors i puguin reflexionar-lo des del primer moment.

Podeu consultar-lo a: www.vatican.va
 

Descargueu el document