URC-logo-color (1)
Eduard Pini
La Unió de Religiosos de Catalunya anuncia la propera Jornada de Formació Permanent de l’URC-CEVRE. Atès que creiem que la conferència pot ser del vostre interès, ens plau fer-vos arribar aquesta informació.

«Acollir amb esperança el futur de la Vida Consagrada»

amb Eduard Pini, Sch. P

Informació i inscripció

  • Dia: 14 de maig.
  • Horari de la jornada: de 10h a 13h. Presencial.
  • Lloc: Col·legi Sta. Dorotea. Salesianes de Sarrià. (Pg. Sant Joan Bosco 24. 08017-Barcelona.
  • Pagament: 10 € Ingrés o transferència bancària al número de compte de “la Caixa” IBAN: ES 37 2100 3040 0622 0034 0826 Indiqueu el nom i el cognom de la persona que s’hi inscriu i al costat les lletres FUTUR.

P. Eduard Pini

Nascut a Palma de Mallorca el 1966 i educat a Sabadell. Vinculat a l’Escola Pia des de ben petit, primer com alumne, després com a escolapi. Estudis de Història i de Teologia per la Universitat de Barcelona. Ha col·laborat en la missió eclesial en diverses ciutats de Catalunya i durant 10 anys a Cuba. Darrerament ha actuat com a Assistent de Vida Religiosa i com a Provincial de l’Escola.

Sobre la Jornada

Té sentit pensar en el futur de la VR quan la realitat present se’ns menja i requereix tants d’esforços? No serà una pretensió massa agosarada projectar el futur quan minven les forces i no coneixem el futur?
Ja som grans i molts estem jugant els últims minuts del partit de futbol de la nostra vida, però la il·lusió i l’esperança no moren en el nostre cor.
Tampoc veiem noves generacions que vinguin a continuar la missió que un dia els nostres fundadors/es varen iniciar. Aleshores la inquietud, la por, la inseguretat flueixen en el nostre interior. Ens sentim fràgils i vulnerables. Però l’esperança segueix viva i ens abandonem a les mans de Déu. Les paraules del profeta Isaïes il·luminen els nostres dubtes: “No recordeu més els temps passats, no penseu més en les coses antigues; estic a punt de fer una cosa nova que ja comença a néixer, ¿no us n’adoneu?” (Is 43, 1621).
Evidentemente, no sabemos cómo va a ser el futuro de la vida consagrada, y nuestra misión tal vez no sea adelantarlo o conocerlo de antemano, pero sí irlo preparando y gestando para que sea una propuesta feliz. (ALEJANDRO FERNÁNDEZ BARRAJÓN, El tizón y las cenizas. Reflexiones a pie de calle sobre la vida consagrada. San Pablo 2021 pg.62).
Cordialment,
Unió de Religiosos de Catalunya