URC

La M. Maria del Mar Albajar és, des de l’11 de juny, l’abadessa del Monestir de Sant Benet de Montserrat. Succeeix la M. Montserrat Viñas, que ha ocupat el càrrec els darrers 20 anys, «després d’haver fet una gran feina de potenciació de les persones i d’obertura de la comunitat als nous temps». La nova abadessa rebrà la benedicció de mans del bisbe Agustí Cortés el proper dissabte 19 de setembre (a les 16 h), a la Basílica de Santa Maria de Montserrat.

Com viu la responsabilitat d’abadessa... amb només 44 anys?
La veritat és que ser abadessa per a mi ha estat una cura intensiva de realisme o d’humilitat, que és el mateix. L’experiència de vida és molt important per a ser responsable d’una comunitat monàstica. I a mi me’n falta. Llavors, el que em queda i em permet tirar endavant és la consciència clara dels meus límits, des dels quals avançar conjuntament amb la comunitat i amb tanta gent que ens envolta.

Com veu el futur de la comunitat?
El futur de la comunitat l’anem creant cada dia i dependrà de la nostra capacitat de ser les unes per les altres escolta i perdó, i de la nostra flexibilitat per desinstal·lar-nos seguint l’impuls alliberador sempre nou de l’Esperit de Déu que ens parla a través de la realitat que vivim a cada moment.

De què li està més agraïda a Déu?
Tinc tantes raons per donar gràcies a Déu a cada moment! Tinc casa, aigua, menjo cada dia, tinc una comunitat, família, amics... i el do de la vida, la vida que Déu posa a les nostres mans per col·laborar amb Déu en la creació de la humanitat i de la terra que volem. Li demano que no ens cansem mai de treballar perquè tothom aquí i arreu en pugui donar gràcies.

Òscar Bardají i Martín - Full dominical