Concert solidari inèdit amb orgue, banda, piano i solistes a Montserrat

Concert solidari inèdit amb orgue, banda, piano i solistes a Montserrat


25/05/2019

Activitats

Hora: 21:00
Lloc:  Monestir de Montserrat, 08199 , Montserrat
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
 

El dissabte vinent, 25 de maig, a les 21.00 h, tindrà lloc un concert solidari inèdit a la Basílica de Santa Maria de Montserrat. La Banda Simfònica de Badalona, acompanyada a l’orgue per Vicenç Prunés, al piano per Manel Barea i Maria Rosa Raventós, Sonia Barea al violoncel, Joan Susana Marco a la trompeta, Joan Camps i Gerard Comellas a la trompa, sota la direcció del mestre Manel Barea, oferiran un concert solidari, en benefici de l’Escolania de Montserrat –per ampliar el seu banc d’instruments- i de l’Obra Social de Sant Joan de Déu –per contribuir a millorar l’atenció i les situacions d’exclusió social de moltes persones a les quals atenen-.

El concert es podrà seguir en directe, a les 21h, per Montserrat RTV (www.montserratcomunicacio.cat), i a partir de les 22h a través de les TV de la Xarxa de Comunicació Local.

En ser la primera vegada que es realitza un concert d’aquestes característiques a Montserrat, per d’assistir-hi caldrà demanar les invitacions prèviament a través del correu-e concertsolidari@abadiamontserrat.net, i un cop rebuda la petició s’enviaran les entrades personalitzades. Paral·lelament, s’ha posat a disposició de tots aquells que vulguin fer aportacions econòmiques per a aquestes dos projectes solidaris el número de compte de La Caixa següent: ES07 2100 0215 3702 003 2928. Si els donants desitgen rebre un certificat fiscal ho hauran de comunicar en el moment de fer la petició d’entrades i facilitar-ne també les dades del beneficiari de la desgravació.

Més informació del concert a https://www.sentirmusica.org

Els dos projectes solidaris a on aniran destinats els donatius del concert:

L’Escolania de Montserrat necessita ampliar el seu banc d’instruments. I és que al centre tots els escolans estudien dos instruments: un de l’orquestra i el piano. Sovint, els candidats que arriben no toquen cap dels instruments que s’ofereixen i, en alguns casos, les famílies no disposen de recursos per comprar un instrument. Per aquest motiu, l'Escolania disposa d'un banc d'instruments que cedeix a les famílies que no en poden adquirir-ne un, un préstec que s'allarga habitualment durant els cinc anys de l'estada del noi al centre. Mantenir el banc d'instruments en condicions, i anar-lo ampliant per poder donar un millor servei, és una necessitat a la qual el centre ha de fer front –sovint hi ha dos escolans que han de compartir un únic instrument perquè no n’hi ha prous per a tothom-. D’aquesta manera, la meitat de les donacions d’aquest concert aniran destinades a ampliar i millorar aquest banc d'instruments.

D’altra banda, l’Obra Social de Sant Joan de Déu, que ajuda a millorar l’atenció i les situacions d’exclusió que viuen moltes persones, rebrà l’altra meitat de les donacions del concert per facilitar la continuïtat d’aquesta tasca. L'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu té cura dels que es troben en situació de vulnerabilitat per qüestions mèdiques, econòmiques o socials, i també de les seves famílies. Cuida nens i joves, persones grans, persones en situació de sense llar o dependència, amb trastorn mental, discapacitat intel·lectual, a més d’apostar per la recerca biomèdica i la cooperació internacional. Amb més de 500 anys d'història, manté amb convicció el valor de l'hospitalitat com a nucli essencial de la seva activitat, acollint i acompanyant els que més ho necessiten des del respecte i una resposta integral adequada a les necessitats de la persona.