Jornada sobre els Drets Humans, a Vic

Jornada sobre els Drets Humans, a Vic


23/05/2019

Activitats

Hora:  18:00 a 20:45
Lloc:  Seminari Vic. Ronda Camprodon, núm. 2, 08500 , Vic
Organitza:  Institut Superior de Ciències Religioses de Vic (ISCRVic)

 

L’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic, en la commemoració del seu 20è aniversari, i gràcies a la col.laboració de la Fundació Privada Girbau, es plau en convidar-vos a la propera Jornada sobre els Drets Humans.

Voldria dedicar la nostra trobada d’avui a la Declaració Universal dels Drets Humans, quan es compleixen setanta anys des de la seva adopció per part de l’Assemblea General de les Nacions Unides, que va tenir lloc el 10 de desembre de 1948. Per a la Santa Seu parlar de drets humans significa, abans que res, proposar la centralitat de la dignitat de la persona, en tant que ha estat volguda i creada per Déu a imatge i semblança seva. El mateix Senyor Jesús, guarint el leprós, tornant la vista al cec, deturant-se amb el publicà, perdonant la vida a l’adúltera i convidant a preocupar-se del caminant ferit, ens ha fet comprendre que tot ésser humà, independentment de la seva condició física, espiritual o social, mereix respecte i consideració. Des d’una perspectiva cristiana hi ha una significativa relació entre el missatge evangèlic i el reconeixement dels drets humans, segons l’esperit dels redactors de la Declaració Universal dels Drets Humans.

Papa Francesc. Discurs als membres del cos displomàtic.8 de gener de 2018

Comptarem amb les intervencions del Dr. Joan Ordi, filòsof i teòleg (ISCRVic, IREL) i el Dr. Juan Manuel Cincunegui, filòsof (ISCREB, UOC).