Taller: Les plantes de la mel, taller per Sant Ponç

Taller: Les plantes de la mel, taller per Sant Ponç


11/05/2019

Activitats

Hora:  de 19:00 a 20:00
Lloc:  Escenari de la Plaça de Sant Agustí. Plaça de Sant Agustí,  Barcelona
Organitza:  Districte de Ciutat Vella de l'Ajuntament de Barcelona
 
Amb motiu de la Festa de Sant Ponç, patró dels herbolaris, Fra Valentí Serra de Manresa fará una xerrada-taller sobre les plantes de la mel.

L'arxiver dels caputxins, Fra Valentí Serra de Manresa  ens explicará quines són les principals plantes de la mel, ens fará una descripció de les seves propietats, dels seus beneficis i també d'alguns remeis pràctics i aplicacions. gastronòmiques.

Fra Valentí Serra és reconegut per la seva investigació d'aspectes inèdits de l'aportació franciscana a la cultura popular, molt especialment els aspectes relacionats amb les herbes remeieres i la terapèutica popular. Recentment ha publicat El llibre de la mel. Apicultura popular i plantes mel·líferes de la Col·lecció l'Ermità (Edicions Morera). És per això que, a la vegada que ens apropa al fascinant món de les abelles i de la mel, ens adverteix de la responsabilitat que té l`ésser huma de cuidar la biodiversitat i la natura, i per tant la de conèixer i valorar la tasca de les abelles que són alhora garantia de vida (Abelles per viure").