Pelegrinatge a Lourdes amb persones malaltes

Pelegrinatge a Lourdes amb persones malaltes


28/06/2018 - 02/07/2018

Activitats

Dijous, 28 de juny fins dilluns, 2 de juliol

Hora:  de 8:00
Hora:  a 18:00
Lloc:  LOURDES des de Barcelona. Carrer Consell de cent, 224, Barcelona
Organitza:  L’Hospitalitat de La Mare de Déu de Lourdes de Barcelona, Sant Feliu de Ll. i Terrassa
Telèfon:  93 487 40 09
Preu:  315.00€
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.

L’Hospitalitat de La Mare de Déu de Lourdes de Barcelona, Sant Feliu de Ll. i Terrassa t’anima a pelegrinar a Lourdes del 28 de juny al 2 de juliol i/o del 27 de setembre a l’1 d’octubre acompanyant persones malaltes i/o discapacitades.

L’entitat realitza dos pelegrinatges a l’any, un al juny i un altre al setembre, amb aproximadament 700 persones.

Si t’animes a acompanyar-nos descobriràs Lourdes, des d’una perspectiva diferent, la possibilitat de viure i compartir el dia a dia  amb persones que no es poden valdre per si mateixes i que necessiten la teva ajuda. Junts realitzem un pelegrinatge compartit, on cal obrir-se als altres, compartir-ho i ajudar en tot. Estimant descobrim el veritable sentit  de viure en plenitud.

Aquest caminar junts sempre el fem acompanyats d’un bisbe i diferents mossens que ens ajuden a unir el servir, l’acompanyar i el compartir amb la pregària: pregar a la Gruta sentint que Maria et mira, resar el rosari a la processó de les torxes, participar a Missa Internacional, estant sempre acompanyat d’aquells que et necessiten.

Es una vivència impressionant on Maria ens demana que ens donem a qui ens necessita, i que fem de l’estimació l’estendard de la nostra fe. Tot això, convertirà el teu pelegrinatge en una experiència vital i única increïble, i per això et diem: “anima’t i acompanya‘ns”.

Si vols venir amb nosaltres envia un correu a info@hospitalitat.org o truca de dilluns a divendres de 16h a 20h al telèfon de l’Hospitalitat el 93 487 40 09, i apunta’t!!!

Com puc participar

Segons les teves inquietuds i aptituds pots escollir participar de moltes maneres diferents: 

Pots participar com Hospitalari (voluntari), fent un dels molts serveis d’ajuda a les persones malaltes i/ discapacitades que acompanyem: 

  • Servei Sales:  És l’equip d’hospitalaris principal que es lleva el primer i que va a despertar les persones malalts i/o discapacitades i a organitzar les habitacions: dutxes, afaitar, pentinar, fer llits, lavabos, etc.. Ajuden a tothom a despertar-se per començar el dia amb un gran somriure i molta alegria. També al vespre, ajuden a repetir la tasca en sentit invers: posar al llit i aconseguir que tothom marxi a dormir contents. I més, es reparteixen les guàrdies de dia i de nit, per vetllar que tothom estigui bé en tot moment.
  • Servei menjador.  És l’equip que paren taula, serveixen el menjar, col·laboren en el  repartiment i  distribució dels aliments i ajuden a menjar a qui no es val per si mateix. Han de tenir molta paciència, ja que no poden deixar ningú amb el plat buit, en cap dels tres àpats que es fan al dia.
  • Servei sanitari:  És l’equip format per infermers, metges, farmacèutics, fisioterapeutes o altres professions sanitàries, que son imprescindibles per prendre bona cura de les persones que acompanyem. Sempre ens falten mans molt expertes.
  • Servei de gestió de Material: És un equip format per persones que no se’ls veu gaire però son imprescindibles, sempre atents a que a les sales hi hagi guants i material de cura, que a les litúrgies hi hagi la sonorització i el material que calgui. Procuren que tot estigui a punt i son molt puntuals.
  • Servei 092 (mobilització): Es l’equip que donen suport i fan la major part dels acompanyaments de les persones malaltes i/o discapacitades que participen als pelegrinatges, assegurant que els carros i les mantes siguin al seu lloc per les sortides, que tothom estigui preparat per sortir a l’hora, etc. en totes les activitats que realitzem a Lourdes. És imprescindible somriure, donar-se a l’altre i compartir. Per aquest motiu, els joves que venen per primer cop a Lourdes acostumen a anar a aquest servei per compartir aquestes estones indescriptibles.
  • Servei piscines: És un equip especial que enviem a ajudar a l’Hospitalité NDL, l’entitat que s’encarrega d’organitzar les piscines de Lourdes, per a aconseguir que tothom que vagi al Santuari i vulgui, es pugui “banyar” amb l’aigua de Lourdes.
  • Servei d’ Animació:  És un equip jove i dinàmic que els encanta animar a tothom amb cançons, guitarres, i tambors. Un dels moments més especials a Lourdes és quan canten el bon dia i el bona nit a cada sala de persones malaltes i/o discapacitades que acompanyem.
  • Servei Litúrgic: És l’equip d’hospitalaris i seminaristes que ajuden als mossens a que totes les litúrgies siguin ben lluïdes, creant dinàmiques que segueixin el lema de l’any del Santuari, buscant voluntaris per participar a les misses, etc.
  • Servei de recolzament al malalt o als pelegrins: Es un equip d’hospitalaris que fan el recolzament anímic i espiritual a les persones malaltes i/o discapacitades que viatgen soles o que volen companyia, fent una escolta activa i vital.

D’altra banda, pots acompanyar-nos a Lourdes como a Pelegrí, descobrint Lourdes des d’una òptica diferent, participant de tot i alhora trobant recons i espais entranyables. També ets imprescindible i molt necessari per fer part de la família hospitalària que pelegrina tots junts.

I finalment, evidentment, pots participar com a Persona malalta i/ o discapacitada en els pelegrinatges. Junts, amb els hospitalaris i pelegrins, participem en tot el pelegrinatge i ens enriquim espiritualment vivint els uns amb els altres a l’encontre amb Maria.