Concert,visita i audició: 'Spiritus Domini' a Sant Pere de les Puel·les

Concert,visita i audició: 'Spiritus Domini' a Sant Pere de les Puel·les


06/06/2018

Activitats

Hora:  de 18:30 a 21:30
Lloc:  Monestir de Sant Pere de les Puel·les. Carrer d'Anglí 55, Barcelona
Preu:  10.00€

CELEBRA EL DIA INTERNACIONAL DELS ARXIUS AMB NOSALTRES!!!

Amb motiu del Dia Internacional dels Arxius, la setmana del 4 al 10 de juny, els arxius de Catalunya organitzaran diverses activitats per celebrar la seva diada: conferències, visites guiades, portes obertes, exposicions, presentacions, concerts… Activitats culturals de tota mena per obrir les instal·lacions dels nostres arxius públics i privats i donar a conèixer a tota la ciutadania el món dels arxius i dels professionals que hi treballem.

I enguany, per primera vegada, el SAF s’hi suma amb una proposta doble pel dimecres 6 de juny:

  • 18.30 h, visita guiada a l’arxiu històric del monestir de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona

De la mà de l’arxivera en cap del SAF, els assistents a la visita guiada podran descobrir durant 1 hora la història del monestir de Sant Pere de les Puel·les, fundat el 945, a través del seu patrimoni documental: pergamins, llibres comptables, manuals notarials, cartes de professió, cantorals… que ens parlen de les dones que van viure i texir la història d’aquest cenobi femení, el primer del comtat de Barcelona i el segons de Catalunya després del de Sant Joan de les Abadesses.

* La visita guiada va associada a l’entrada de l’audició per aquelles persones que facin la reserva (imprescindible) a través del formulari de més avall. Recordeu: places limitades!

  • 20.00 h, audició Spiritus Domini a l’església del mateix monestir (C/ Anglí 55, Barcelona)

En el marc del projecte Cants des del claustre de recerca i recuperació del patrimoni musical de les benedictines de Catalunya, el SAF ha produït i programat una nova audició: Spiritus Domini. En aquesta ocasió el cor masculí Schola Gregoriana de Catalunya i el cor femení rubinenc Dones de cor interpretaran les peces d’una missa de Pentecosta extreta dels cantorals de 1600 emprats per la comunitat de preveres i clergues beneficiats del monestir de Santa Clara de Barcelona a l’església d’aquest monestir desaparegut el 1716 per la construcció de la Ciutadella, i avui dia conservats a l’Arxiu del Monestir de Sant Benet de Montserrat.