Presentació del llibre 'Mossčn Pere'

Presentació del llibre 'Mossčn Pere'


04/04/2018

Activitats

Hora:  19:30
Lloc:  Parròquia de la Mare de Déu dels Dolors. Carrer de Begur 8, Barcelona
Intervindran a l'acte:  M. Montserrat Vime Bacardí, Joan E. Jarque, Salvador Bacardit

Aquest llibre (de Pagès Editors) pretén mostrar la singular i gegantina figura que va ser mossèn Pere Oliveras Lapostolet (Barcelona 1923-2007).

Al barri de Sants, en la dècada dels cinquanta ja va posar en marxa la Llar de Maria, on s’acollia i es procurava aixecar les persones necessitades (sense recursos, drogoaddictes, presos...). També va contribuir decisivament a introduir la Joventut Obrera Cristiana (JOC) i els Cursets de Cristiandat a Barcelona. Sempre va tenir a l’horitzó la viva comunitat cristiana, amb una autèntica passió per fer arribar la fe als que n’estaven més allunyats.

 

  • Mossèn Pere va ser una figura molt coneguda dins del món cristià a Barcelona, concretament al barri de Sants.
  • La seva autora, Montserrat Vime, és veïna de la comarca de l’Urgell.
  • El llibre recull la història d’aquelles persones que no han sortit als grans mitjans de comunicació, però que han treballat intensament des de l’anonimat i, per tant, són grans referents.

M. Montserrat Vime Bacardí (Ciutadilla, l’Urgell, 1941) no té preparació acadèmica, només l’escola del poble i una enllustrada al col·legi de la Sagrada Família de Lleida. La seva formació és autodidacta, feta d’una gran curiositat i d’un gust arrelat per la lectura. Des de l’any 1969 fins al 2007 va formar part de la comunitat de mossèn Pere i hi va col·laborar intensament. Ara ha volgut donar fe del seu testimoniatge, per tal que l’enorme tasca d’aquest home d’Església no se l’emporti la desmemòria.

Enllaços reñlacionats: