URC

Un grup de famílies, pares i mares s’han posat en contacte amb la Junta Directiva de la URC per tal de demanar la col·laboració d’alguna Congregació.

Es tracta d’un grup de pares que s’han organitzat creant l’associació Melrose, d’acompanyament a persones amb discapacitat intel·lectual. Aquest col·lectiu rep col·laboracions de l’administració, però majoritàriament quan es tracta de casos greus o bé quan no hi ha els pares. El seu objectiu és crear una comunitat a Barcelona o rodalies, on els nois/es puguin tenir un espai per viure amb uns serveis comuns. Ens ho expliquen així:

 

Es tractaria de crear un projecte de vida semi-independent, amb suport, per a persones amb dificultats intel·lectuals lleus/moderades, semi-autònomes i sense dificultats de conducta associades.

La part més important del projecte es centra en l´habitatge, i està inspirat en el model de CoHousing que s´està demostrant una solució molt vàlida en el segment de la gent gran: persones que s´agrupen per afinitat, que viuen soles però juntes, que obtenen sinèrgies pel fet de compartir recursos, que socialitzen entre elles i amb les seves famílies i en un entorn pensat perquè sigui més eficient a llarg termini a nivell de costos de manteniment (eficiència energètica, contribució de cada resident a tasques comuns etc)

 

En el nostre projecte voldríem que hi hagués un mini-estudi per a cada un dels 25 o 30 residents, que disposin de zones comunes i d´ajudes per facilitar la seva inserció social, laboral i el seu temps d’oci. Es compartirien els recursos, tant públics com privats.

 

Sabem que les congregacions religioses disposen d’edificis grans que no sempre estàn totalment ocupats. Una alternativa, que ha funcionat bé en d’altres casos, seria la cessió d’ús de tot o d’una part de l’edifici, que nosaltres rehabilitaríem i autogestionaríem. Necessitem un entorn amable, i estem convençuts que una congregació religiosa podría ser sensible a les nostres necessitats.

 

Prioritats fonamentals:

- Formar una comunitat amb sentiment de Família, on ens puguem donar suport els uns als altres.

- Sostenible a llarg termini (quan ja no hi siguem els pares), tant en termes de funcionament i filosofia, com econòmics.

 

Si alguna congregació diposa d’algun edifici on es pogués fer realitat aquest projecte per a nois i noies i volgués col·laborar-hi, pot posar-se en contacte amb        

Montse Tarridas             montsetarridas@think-great.com

Marisa Romero               marisa.romero.gisbert@gmail.com

 

Moltes gràcies