URC

La Unió de Religiosos de Catalunya anuncia la propera jornada de formació permanent de l’URC-CEVRE creiem que la conferència pot ser del vostre interès, ens plau fer-vos arribar aquesta informació.

«Posar les persones en el centre de les decisions»
a càrrec de
Carme Borbonès i Brescó,
Presidenta de Caritas Catalunya

(2004-2016)

Dades biogràfiques: Lleida (1944), casada i mare de família.
Mestra, doctora en Pedagogia i investigadora del CSIC.
Professora universitària (1971-2014), a la Universitat de Barcelona i posteriorment a la Delegació d’aquesta universitat a Tarragona, actualment Universitat Rovira i Virgili, a la que segueix vinculada com a Directora Honoraria de la Càtedra d’Inclusió Social de la qual fou promotora.
Directora de Càritas Diocesana de Tarragona 2004-2008. Presidenta de Càritas Catalunya, 2004 - 2016.
Premi “Persona i Democràcia Joaquim Xicoy" (2012), pel seu compromís amb els valors humanístics i democràtics.
Publicacions, conferències i activitats acadèmiques en l’àmbit de la Política, l’Administració i la Gestió de l’Educació. A l’actualitat s’ha centrat més en temes de sensibilització social.


Tema: El model econòmic i social actual, té com a únic motor la riquesa, el benefici immediat i no el benestar de les persones. Hem d'apostar per un nou model de vida, més auster, menys desigual i que possibiliti el desenvolupament integral de tothom. La qual cosa comporta avançar vers un model de governança global per administrar i compartir tots els bens del Planeta (Laudato Si).