URC

(Afers religiosos · 12/11/20)

Benvolguts/des,

en primer lloc us volem agrair la colꞏlaboració i la responsabilitat amb la que actueu davant la pandèmia de COVID-19 i desitjar que la situació millori al més aviat possible.

Malauradament, el nivell de contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya no és encara prou òptim i cal prendre noves mesures i extremar-ne el compliment.

Com sabeu, la Resolució SLT/2700/2020, de 29 d'octubre, tenint en compte la necessitat de garantir la llibertat religiosa i de culte, va disposar que els actes religiosos i les cerimònies civils, inclosos els casaments, els serveis religiosos i les cerimònies fúnebres, han de limitar l'assistència al 30% de l'aforament. Aquesta limitació de l’aforament contribueix a mantenir la seguretat a l’interior dels centres o locals on es desenvolupen aquestes activitats, però resulta insuficient per reduir la mobilitat i el contacte social si, tot i respectant aquesta limitació, es reuneix un nombre elevat de persones, amb els riscos sanitaris inherents a aquest tipus de trobades o concentracions.

Per aquest motiu, i de conformitat amb les indicacions de l’autoritat sanitària, els òrgans competents del PROCICAT han acordat que la , a més de limitar l’assistència al 30% de l’aforament, no poden excedir el nombre màxim de 100 persones. Aquesta mesura serà objecte de publicació oficial en breu, però us hem de demanar que la respecteu des d’ara mateix, en atenció a la situació sanitària i en benefici de tots.

Estem segurs que podem comptar amb la responsabilitat i la colꞏlaboració de tots vosaltres i restem, com sempre a la vostra disposició per a qualsevol aclariment que us pugui convenir.

Atentament,

Xavier Bernadí

Director general d’Afers Religiosos

(per suplència)