URC

L’Església de Barcelona celebrarà el proper diumenge 25 d’octubre la Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat que convoca cada any el Papa Francesc.

Els darrers anys la celebració diocesana ha anat itinerant per diverses parròquies de la ciutat i també de Santa Coloma de Gramenet, Badalona o l’Hospitalet del Llobregat. Enguany, com a conseqüència de la Covid que ha trastocat les nostres vides, la celebrarem amb retard i amb un format reduït a la Catedral de Barcelona.

Aquesta Jornada té un doble objectiu: per un costat sensibilitzar la Comunitat Cristiana davant el fet migratori que en el nostre temps provoca tant de dolor i sofriment a milions de persones arreu del món, i per l’altre desvetllar en les nostres comunitats i a tota la societat un esperit generós d’acollida i hospitalitat davant les persones i famílies que volen refer la seva vida entre nosaltres després d’un procés migratori.

El lema d’enguany “Com Jesucrist, obligats a fugir” fa referència a l’episodi bíblic de la fugida a Egipte que avui tantes famílies reprodueixen a les seves vides, víctimes de guerres, pobresa, canvi climàtic i injustícies en les que tots hi tenim alguna responsabilitat.