URC

Contemplem l'escena d'aquella matinada…

María Magdalena creua valenta les tenebres, desafiant la nit i la por … corre allí, al sepulcre de Jesús, arriscada… a la por li venç l'amor…

Dona intrèpida, cercadora, no es rendeix al realisme dels fets. Perquè ressonen en ella totes les paraules d'esperança del seu Mestre i que ara, en la solitud i silenci ressonen en el seu cor com a promesa indestructible.

Veig en ella la nostra vida religiosa, dones que anticipen l'alba, atallant les foscors que ens envolten avui, vivències de dolor i de mort, dones que creuen, corren amb amor i per amor per a deixar-se trobar, sorpreses per Ell, que viu. Dones que amb la seva vida anuncien la Resurrecció. Crist viu!

Benvolgudes germanes, en aquests moments quan ens sacseja el sofriment de tants germans i germanes en el món afectats per la mort i malaltia del Covid 19, quan ens afecta el desconcert davant les incerteses i la falta de protecció per als més pobres, quan sembla que no s'acaba encara la nit, sortim amb valor deixant-nos portar per la fe i l'amor, per la certesa de la presència viva de Jesús que ja ens precedeix. Visquem l'esperança.

Cridem-ho ben fort: Crist ha ressuscitat!

Necessitem dir-nos-ho en les nostres comunitats congregacionals que viuen el dol per la pèrdua de les seves germanes i preocupació per les que estan malaltes; ho repetirem en els nostres ministeris que sofreixen confinament, ho compartirem acompanyant uns altres. ‘Crist ha ressuscitat’ se sentirà, amb tota l'Església, en els 5 continents, des dels oratoris i habitacions convertits en temples, ho sabran els qui trobarem als hospitals, cuidant els més pobres i vulnerables, els que estan sols no hi haurà mitjà telemàtic que no transmeti aquest goig. On hi hagi una germana, que hi hagi llavor d'esperança. Encara que fos sembrar-la plorant, sabem amb Ell que la llavor caiguda a terra dona fruit.

Feliç Pasqua de Resurrecció!

Germana. Jolanta Kafka

Presidenta de l’UISG