URC

Estem vivint uns moments molt crítics des del punt de vista sanitari, que tindran una forta repercussió en el camp social i econòmic. Cal obrir-nos a la interpretació del sentit d’aquests esdeveniments a la llum de la fe, a la intensificació de les nostres pregàries, i a tenir màxima cura d’evitar comportaments que afavoreixen l’extensió del virus, tot perjudicant sovint les persones més febles. Un criteri molt assenyat que a més d’un religiós i religiosa li pot costar correspon al punt 3 de la nota de l’arquebisbat: “A causa de la seva vulnerabilitat, és aconsellable que les persones malaltes, grans, afeblides o amb risc potencial, i els qui conviuen amb elles o en tenen cura, s'abstinguin en el possible d’acudir a la celebració de les eucaristies, tant dominicals com diàries. Durant aquest període inusual i extraordinari, sembla indicada per a aquestes persones seguir la retransmissió de la Missa a través de la televisió i/o de la ràdio.”.

Tenim també en les nostres pregàries un record molt especial pel món sanitari, sobre el qual cau el pes enorme d’endegar les solucions que en alguns casos el sobrepassaran. Cuidar-nos i seguir les instruccions també el beneficiaran en la seva tasca, a la que contribueixen tantes religioses i religiosos de l’àmbit sanitari. També resem pel món polític perquè sàpiga prendre les mesures amb la radicalitat que el moment actual exigeix tot respectant les persones, especialment les més vulnerables i necessitades.

Nota sobre el tancament de la seu

D'acord amb el president i la junta directiva, procedim al tancament de la seu de l'URC des del dilluns, 16 de març, mentre durin les indicacions de les autoritats governatives i sanitàries en el sentit d'extremar les precaucions per tal de dificultar l'extensió de coronavirus i viure en solidaritat uns dels moments més crítics de la societat.

1/ El personal de la secretaria de l’URC continuarà l’exercici de les seves tasques mitjançant el teletreball.

2/ L’atenció es realitzarà exclusivament a través del correu electrònic sec.urc@confer o en casos més excepcionals a través del mòbil 635 89 83 95.

3/ Tots els actes programats en l’agenda de l’URC, en aquestes primeres dates, han estat cancel·lats, inclosa la 82 assemblea general, prevista el dia 26 de març. Les classes del CEVRE referents al noviciat intercongregacional s’han transformat de presencials en virtuals, i se seguiran impartint en aquesta modalitat.

4/ Mantindrem, inicialment, el servei informatiu de l’Horeb. Mantenim actiu el web de l’URC: www.urc.cat i la secció del Fòrum 2020 de la Vida Religiosa, així com l’adreça de correu urcforum2020@gmail.com

La Secretaria de l’URC


BARCELONA, a 13 de març de 2020