URC

El bisbe de Mondoñedo-Ferrol, Monsenyor Luis Ángel de les Heras, ha estat elegit president de la Comissió Episcopal per a la Vida Consagrada.

Va néixer a Segòvia el 14 de juny de 1963. Als 14 anys va ingressar al seminari menor dels claretians de Segòvia. En 1981 va començar l'any de noviciat en Los Negrales (Madrid), on va fer la seva primera professió el 8 de setembre de 1982.

Aquest mateix any va iniciar els estudis filosòfic-teològics en l'Estudi Teològic Claretià de Colmenar Viejo a Madrid, (afiliat a la Universitat Pontifícia Comillas). Va emetre la professió perpètua el 26 d'abril de 1986, any en què conclou la Llicenciatura en Estudis Eclesiàstics. En concloure la formació inicial, va ser destinat a l'Equip de Pastoral Juvenil de la província claretiana de Castella, alhora que va cursar estudis de Llicenciatura en Ciències de l'Educació en la Universitat Pontifícia Comillas. Va rebre l'ordenació sacerdotal el 29 d'octubre de 1988.

Va iniciar el seu ministeri sacerdotal, en 1989, a les parròquies que els claretians tenen encomanades al barri madrileny de Puente de Vallecas (Santo Ángel de la Guarda i Nuestra Señora de la Aurora). Un any més tard, en 1990, amb altres claretians i alguns laics de la parròquia, va fundar l'Associació “Proyecto Aurora” (dedicada a l'atenció i acolliment de drogodependents en coordinació amb “Proyecto Hombre”) i la va dirigir durant sis anys. Va participar també durant 9 anys en l'animació de Justícia, Paz e Integridad de la Creación (JPIC) de l'antiga província claretiana de Castella.

Al setembre de 1995 és nomenat auxiliar del prefecte d'estudiants en el Seminari de Colmenar Viejo. Després va ser formador de postulants, superior i mestre de novicis en Los Negrales (Madrid). A Colmenar Viejo exerceix també com a consultor, vicari provincial i prefecte dels seminaristes Majors. En la Confederació Claretiana d'Aragó, Castella i Lleó va ser delegat de formació del Superior de la Confederació, de 2004 a 2007. Aquest últim any va ser escollit prefecte d'Espiritualitat i Formació de la Província claretiana de Santiago. Durant el sexenni 2007-2012 va ser també vicari provincial i prefecte d'Estudiants i Postulants a Colmenar Viejo així com professor a l'Institut Teològic de Vida Religiosa i a l'Escola Regina Apostolorum de Madrid.

El 31 de desembre 2012 va ser elegit Superior Provincial dels Missioners Claretians de la Província de Santiago. El 13 de novembre de 2013 president de CONFER.

El 16 de març de 2016 es fa públic el seu nomenament com a bisbe de Mondoñedo-Ferrol i pren possessió de la diòcesi el dia 7 de maig de 2016.

ALTRES DADES D'INTERÈS

A la Conferència Episcopal Espanyola és actualment membre de la Comissió Episcopal per a la Vida Consagrada, Comissió a la qual es va incorporar en la Plenària de novembre de 2016.