URC

«Estigueu sempre alegres en el Senyor; us ho repeteixo, estigueu alegres. El Senyor està a prop» (Filipenses, 4,4-5).

Amb aquesta alegria en el Senyor, informem que dissabte passat 25 de gener, festa de la Conversió de Sant Pau, clausura de la setmana d'Oració per la Unitat dels Cristians, i en el marc de la celebració del dia de la vida Consagrada, es va dur a terme la III TROBADA DE RELIGIOSOS I RELIGIOSES DE LA ZONA SANT GERVASI DE BARCELONA.


En aquesta oportunitat la seu amfitriona per a aquesta trobada va ser la Casa General de les Germanes Missioneres  Mercedàries a Barcelona, la trobada va començar a les 12.00 hores, posant-nos als peus del Santíssim Sagrament i de Nostra Senyora, en l'advocació de la Verge de la Mercè, patrona d'aquesta Congregació. Després d'un recolliment i fervorós moment d'oració i lloances a Déu es va donar pas a les activitats programades per les Germanes Mercedàries. Gaudim en primer lloc d'un dirigit recorregut per l'arxiu de la Congregació, perquè en tractar-se de la Casa General, en ella reposa tota la seva història, des de la seva fundació fins al present. Amb la guia i bon carisma de l'arxiver vam poder gaudir en veure quadres, imatges, relíquies, llibres, prestatgeries, biblioteca, i fins i tot fotos antigues de la Congregació i de les Germanes.


Després de conèixer una mica sobre la història de la Congregació que ens honrava visitar aquest dia, vam passar a la sala de reunions on es va dur a terme una xerrada d'una banda informativa, referent al FÒRUM DE LA VIDA RELIGIOSA "AMB LA MIRADA FIXA EN JESÚS" que ha iniciat l'URC, impartida per la germana Mercé Arimany, Hospitalària de la Santa Creu. Se'ns van donar les instruccions i passos a seguir per a dur a terme aquesta activitat.


Més tard vam tenir una petita xerrada, impartida per Nicolás Carrizales. Frare Carmelita de Barcelona. El títol de la xerrada va ser: "L'ORACIÓ, UN REGAL DE DÉU".


Finalment, després d'aquestes xerrades informativa i de reflexió, vam passar al menjador de les Germanes Mercedàries Missioneres, on ens esperava entre agradables olors, un fraternal dinar. Després d'entonar un cant de benedicció dels aliments vam procedir a compartir la taula, que va acabar entre cants i aplaudiments, fent del moment una veritable trobada fraternal.


A la trobada participem Frares Carmelites, Frares Franciscans Conventuals, Germanes Hospitalàries de la Santa Cruz, Mares Alemanyes, Mares Concepcionistas, i Germanes Mercedàries Missioneres, els qui abans de concloure la trobada pugem al cambril i ens acomiadem entonant la Salvi i el Virolai, com a acció de gràcies a La  nostra Mare la Verge de la Mercè, Patrona de Barcelona.

Fra Álvaro Gil. O.carm