URC

La Unió de Religiosos de Catalunya us anuncia la propera jornada de formació permanent de l’URC-CEVRE.

« La vida religiosa, avui: un senyal estrident de llibertat. »

La vida contemporània a Occident empeny les persones cap a una vida exterior, sorollosa, teatral, entotsolada, viscuda cada vegada més a través de pantalles, basada en l’artifici, l’aparença, la moda, la falsificació. S’esgota socialment l'humanisme de tradició cristiana. Però també la cultura il·lustrada que, abanderant la ciència i la raó, va menystenir el paper de la religió fins a expulsar-la de la vida social. El resultat no és el nou ciutadà autònom que esperaven els savis il·lustrats, sinó una massa obedient de consumidors plena de pors, hipocondríaca, temorosa d’apocalipsi, emotiva, visceral,  que emmascara la buidor existencial i apaivaga les pors amb una constant demanda de  satisfaccions sensuals.

A ulls d’aquesta cultura, fonamentada en el desig individual, el lliurament total del religiós a Déu i als altres equival a una renúncia absurda als plaers sensuals de la vida. Però la pau interior, l’equilibri personal, l’alegria de la generositat i la donació gratuïta i sense límits de les persones que opten per la vida religiosa conformen una proposta xocant. Una provocació radical. Un senyal estrident de llibertat.

a càrrec

d’Antoni Puigverd

Antoni Puigverd (la Bisbal d'Empordà, 1954) és escriptor i periodista. Ha col·laborat en diversos diaris. Des de fa 17 anys és columnista de La Vanguardia. Després de participar habitualment a les tertúlies de TV3 i Catalunya Ràdio, ha abandonat aquesta activitat. Llicenciat en filologia hispànica, és catedràtic de literatura en excedència.

Publicacions

D’entre els seus llibres destaquen la novel·la  La gàbia d'or (Empúries), els poemaris Vista cansada (Columna)  i Curset de natació (Proa), així com les proses del dietari La finestra discreta (Libros de Vanguardia) on alterna la reflexió assagística i l’apunt literari (n’hi ha versió en castellà: La ventana discreta). Ha obtingut diversos premis, entre els quals el Carles Riba de poesia i el de la crítica. En col·laboració amb altres autors ha publicat diverses obres, entre les quals Creients i no creients (Pagès). N’hi ha versió castellana: Creyentes y no creyentes (Milenio)

 

Data: 8 de febrer de 2020, dissabte.

Hora: 9.45-13.30

Lloc: Salesianes - Col·legi Santa Dorotea (Passeig Sant Joan Bosco, 24 - Barcelona).

 

Pas 1 - Inscripcions: Emplenar formulari a través del següent enllaç

Tot indicant el nom i cognoms de la persones o persones participants i la institució a la que pertanyen.

Pas 2 - Pagament 10 €: Ingrés o transferència bancària al número de compte de “la Caixa”

IBAN: ES 37 2100 3040 0622 0034 0826

Indiqueu el nom i el cognom de la persona que s’hi inscriu i al costat les lletres AP