URC

El P. Ricard Costa-Jussà, provincial dels claretians, el dijous 28 de novembre ha donat la benvinguda als participants a la 137 reunió d’Abats i Provincials (RAP) de Catalunya, així com a delegats permanents. Tres esdeveniments de l’any 2020 com a teló de fons:

a) la imminent creació de la Província Sant Pau, fruit d’una reestructuració en una unitat més gran que inclou la actual Província de Catalunya, la cúria de la qual es trobarà a Barcelona,

b) la celebració dels 150 anys de la mort del  P. Claret, i

c) els 150 anys de l’arribada dels missioners claretians a Amèrica, en concret a Xile. Ha obert la reunió el P. Josep Maria Soler, abat de Montserrat i president de la RAP per tractar en un clima d’intercanvi, diàleg i reflexió un temari de la realitat eclesial, congregacional i social que es viu a casa nostra.

S’ha reelegit com a secretari per a un nou trienni el G. Lluís Serra, marista. Abans de dinar, s’ha celebrat l’eucaristia a la cripta, on es troba la tomba de Sant Antoni MªClaret. Després del dinar de germanor, s’han visitat el CESC (Centre d’Estudis Claretians) i l’Arxiu. Claret, guiats pel P. Carlos Sánchez, director i responsable d’ambdues entitats. A les 6 de la tarda, s’ha acabat la reunió. La RAP va crear-se l’any 1966 i, des d’aleshores, s’ha reunit ininterrompudament dues vegades a l’any.