URC

Madrid, 15 de novembre de 2019 (IVICON)

Les RR. Agustines Missioneres, fundades l'any 1890 a Madrid per les Mares Querubina Samarra, Mónica Mujal i Clara Cantó, han celebrat a Roma, del 4 al 31 d'octubre, el XXIIè Capítol General, amb el lema: “A vi nou, odres nous” (Cf.mc 2.22)

Durant aquest, ha estat reelegida Superiora General per a un nou sexenni, la Gna. Piedad Pacho Reyero.

La Gna. Piedad va néixer a Calzadilla dels Hermanillos (Lleó) Espanya. Va fer Llicenciatura en Humanitats a la Pontifícia Universitat Javeriana de Bogotà. Va exercir la docència i Direcció del Col·legi Ntra. Sra. de la Consolació a Valladolid. Va estudiar l'anglès a Irlanda per a servir a les missions que la Congregació té a Kenya i Tanzània. Va exercir la docència i direcció del col·legi de Ishiara (Kenya), dedicant-se després de ple a la formació de joves religioses en Arusha - Tanzània. Una d'aquestes joves ha estat elegida per aquest Capítol Consellera General.

La Congregació d'Agustines Missioneres, el Carisma de les quals és : Evangelitzar a través de l'educació i promoció humana, està avui present a quatre continents i quinze països. Entre aquests països es troba Algèria, on al desembre passat van ser beatificades dues germanes Agustines Missioneres, Esther Paniagua, lleonesa i Mª Caridad Álvarez, burgalesa, màrtirs a Alger el 23 d'octubre de 1994.

Ha estat triat també el Consell General conformat per sis germanes: Marilene Brandao - Brasil- Consellera i Vicària General; Angelita Velasco Rey, de Valladolid – Espanya-; Salome Mukami –Kenya-; Rosa Isabel Cuéllar – Colòmbia; Julita Quijano Gorg, Palència – España; Beena Abraham – Índia-.

En aquest Capítol han formulat la següent prioritat per al pròxim sexenni: “Animar i impulsar, processos de creixement i transformació, que promoguin la vida evangèlica i la unitat congregacional, des de la “Interioritat, Comunió i Profecia”.

Un canvi significatiu en aquesta reestructuració ha estat optar per la supressió de les cinc Províncies existents fins ara i optar per un Govern General únic per a tota la Congregació.