URC

La Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, del 15 al 30 de novembre, té com a objectiu acostar al públic el millor cinema espiritual, donar a conèixer les tradicions religioses a través de la pantalla i afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social.

En l’edició del 2019 es presenta una programació de 24 pel·lícules i 76 projeccions amb cinefòrum en 45 sales repartides per 17 ciutats d’arreu de Catalunya.

A Barcelona les projeccions tindran lloc a la Filmoteca de Catalunya, on la mostra seguirà el llibre de Paul Schrader El estilo trascendental en el cine: Ozu, Bresson, Dreyer.

Després de la retrospectiva sobre Dreyer de l’edició anterior, enguany es presenta el cicle “Un mestre: Yasujirō Ozu (Tòquio, 1903-1963)”. Segons Schrader, Ozu personificava en els seus films el budisme zen. Actualment, però, la crítica considera que la seva obra té altres influències, com ara la cultura popular japonesa o el cinema de Hollywood.

La mostra també atorgarà el segon Premi de Cinema Espiritual en un acte que tindrà lloc a la Sagrada Família. I també convoca el concurs La Paraula S’agrada, conduït per l’escriptor Màrius Serra, sobre enigmes lingüístics basats en el vocabulari de les religions.

Entrada general de: 0 a 4.9 €

Seus de l'Obra Social "la Caixa":
- Entrada general: 4 €
- clients Caixabank: 50% descompte
- titulars del carnet de Voluntariat per lallengua: 50% de descompte

Verdi Park
- Entrada general: 4.90 €
- Amics del Verdi: 3.90 €

Filmoteca de Catalunya
Centre Cívic Pati Llimona
Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia
Centre Parroquial Sant Vicenç
Centre Moral i Instructiu de Gràcia
Escola Jesuïtes Casp
Facultat de Comunicació Blanquerna
Lluïsos d'Horta

- Entrada general: 4 €
- Entrada reduïda: 3 €

En algunes sales les projeccions són gratuïtes.

Programa de la XVI Mostra de cinema espiritual