URC

Madrid 30 de juliol de 2019 (IVICON); Des del dia 11 de juliol la Congregació de Germanes de la Caritat de Santa Anna estan fent el seu XXIX Capítol General, a la seva Casa General, a Saragossa (Espanya).

En el seu 21è Consell General, ha estat escollida la gna. Mª Carmen Mora com a Germana Superiora General per al proper sexenni 2019-2025.

En aquest servei de govern d'encoratjar la vida i la missió de totes les Germanes, i d'animar carismàticament el seu caminar congregacional, li acompanyaran com a conselleres generals les Germanes Elsy Thomas (Vicaria), Crisanta Cordero, Gracy Joseph, Mª Pilar Omella, Mª Rosa Muñoz i Alícia Gonzalo.

A la nota enviada, la Congregació dóna gràcies a Déu per la seva disponibilitat i la seva confiança total en Déu. Les deixem a Les seves Mans perquè mai els falti la certesa de que Ell està amb elles, perquè segueixin lliurant-se a Ell i a les seves Germanes i germans "amb la major cura, amb tot detall, amb tot amor", com ho van fer els nostres Fundadors, Mare Maria Ràfols i el Pare Joan Bonal. "

També agraeixen a la gna. Teresa Bajador i a les Germanes del seu Consell el seu servei fidel, carismàtic i incondicional al llarg d'aquest últim sexenni 2013-2019. "Que el Senyor les segueixi beneint perquè continuïn sent la seva Benedicció."

La Congregació de Germanes de la Caritat de Santa Anna va ser fundada el 28 de desembre de 1804, a l'Hospital de Nostra Senyora de Gràcia de Saragossa pel Pare Joan Bonal, sacerdot diocesà, i la Mare Maria Ràfols, voluntària a l'Hospital de la Santa Creu de Barcelona, del qual el P. Joan era Vicari.

Actualment la Congregació està formada per 1.792 Germanes que, en 29 països i des de 241 comunitats, volem ser a l'Església i al món, signe visible del Regne, mitjançant l'exercici de la caritat i l'anunci de l'Evangeli.