URC

Les religioses del Sagrat Cor hem celebrat tot aquest any el Bicentenari de la seva arribada a Amèrica. En concret, cinc religioses, liderades per Santa Rosa Filipina Duchesne, van arribar a Nova Orleans (Louisiana) i es van establir posteriorment a Saint Charles (Missouri), obrint la primera escola gratuita a l'oest del riu Mississipi. La seva determinació i la seva entrega van ser molt remarcables, en uns temps difícils i de gran precarietat, buscant sempre els mitjans més idonis per atendre els més necessitats, ja fossin les nenes pobres, les negres i mulates o els indis.


Santa Rosa Filipina va ser canonitzada el 1988 per Joan Pau II. Avui, la Societat del Sagrat Cor té 24 escoles als Estats Units i Canadà, i s'extén per més de 40 països. La seva festa se celebra el 18 de novembre, i coincidint amb aquesta data s'ha clausurat el Bicentenari arreu del món. A Barcelona, amb una eucaristia presidida per Mn Salvador Bacardit i una trobada de les religioses del Sagrat Cor de la zona per recordar la figura de Filipina. A nivell internacional, la clausura oficial ha tingut a la catedral de St Louis (Misouri) amb familiars, religioses i amics de tot el país.
Aquestes mesos que hem viscut tan intensament han estat un temps per redescobrir la seva figura i buscar la manera d'actualitzar el seu llegat en els temps actuals.

                                                                                                                                                        Teresa Gomà, rscj