URC

Les franciscanes missioneres de la Immaculada Concepció, des dels nostres començaments, ens vam dedicar a l’apostolat de l’ensenyament. La nostra fundadora, Mare Anna Ravell, va començar la primera escola a la població de La Garriga, l’any 1859.

Des de les hores, les nostres Escoles a Catalunya sempre han estat fundades a la capital i província de Barcelona. Al llarg dels anys ens hem anat retirant d’elles, per falta de personal religiós. I hem arribat a l’actualitat amb 4 Escoles on, encara, la titularitat la tenim nosaltres: Plaça Universitat (del 1874), Poblenou (del 1876), Sant Cugat del Vallès (del 1879) i Vilassar de Mar (del 1881).

Com volem que aquestes 4 Escoles continuïn amb la nostra empremta franciscana, la Congregació ha decidit que les 4 puguin formar una única institució, conservant cadascuna la seves peculiaritats; per tant, volem unió i no pas uniformitat. El passat dia 5 de setembre es va representar l’acte d’aquesta unió, amb una jornada que vam titular: “AVUI COMENÇA UN CAMÍ PER FER TOTS JUNTS”.

Ara ja estem donant passos per aconseguir aquesta unió, que ens omple d’esperança, confiança i il·lusió. Per això comptem amb la col·laboració de tot el personal de les Escoles, per dur-la a terme, juntament amb les Germanes que estan a la titularitat.

En aquesta nova etapa del curs que comencem, anirem fent progressos i, per donar-li un nou impuls, hem demanat a la professora Mª Àngels Cifre que es faci càrrec de liderar aquesta unió, com a directora del projecte. Li agraïm la seva disponibilitat per posar-se a disposició del que se li demanés.

Consol Muñoz