URC

El dia, 26 de juny de 2018, l'Assemblea de les 35 Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús representants de la Congregació, reunides a Rocca di Papa, Roma (Itàlia) per a la celebració del XXI Capítol general, ha triat a la germana ANABELA MOREIRA G. CARNEIRO, com a Superiora general, per al període 2018 – 2024.
Sor Anabela va néixer en Amorim (Portugal), el 31 de maig de 1964 i va ingressar a la Congregació de Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús, a Idanha (Belas) l'any 1983, fent la Professió Perpètua a Ciempozuelos (Madrid) al 1991. És llicenciada en Ciències Religioses en l'Institut Pontifici Regina Mundi, i en Pedagogia de les Vocacions a la Universitat Pontifícia Salesiana, ambdós a Roma.
Ha desenvolupat la seva experiència hospitalària principalment al camp de la formació, a Portugal. Al maig de 2006, en el transcurs del XIX Capítol general, va ser escollida Vicaria i Primera Consellera general i el XX Capítol general va ser escollida Superiora general de la Congregació.
Sor Anabela és una hospitalària apassionada per Jesús, serena i compromesa amb la seva vocació; senzilla, acollidora, pacient, dona de comunió. Confia en el futur de l'hospitalitat, no per les nostres forces sinó en les d'AQUELL per a el que res és impossible.
Visiblement emocionada, Sor Anabela ha acceptat aquest servei per a altres sis anys: “Si Déu s'ha fixat a la meva petitesa, aquí estic”.
Ara s'obre un nou període pel qual s'han identificat alguns desafiaments, com la necessitat d'impulsar comunitats més profètiques que es renovin cada dia en la vivència de la consagració-missió i que anunciïn el carisma als joves. L'obertura a la interculturalitat acollint i formant les noves vocacions d'Àsia i Àfrica, on l'hospitalitat s'estén i necessita ser acompanyada. El desafiament de créixer com a “família carismàtica” donant espai als col·laboradors i laics que, juntament amb les germanes, segueixen anunciant al món la Bona Notícia de Déu per a l'home d'avui.


El document capitular, fent-se ressò del papa Francesc (EG 20), ens proposa viure una “hospitalitat en sortida”. El Capítol vol respondre a aquest desafiament unificant forces per seguir anunciant l'evangeli al món de la salut, especialment a les persones que pateixen sofriment psíquic.
Amb una oració a l'Esperit Sant, preparada per les germanes de Vietnam, comencem aquest dia 27 de juny, dia de l'elecció del Consell general. A primera hora de la tarda té lloc la votació en la qual resulten escollides les següents germanes:
1ª Consellera i Vicaria general. María Esther Berruete Lanz. Nascuda a Navarra (Espanya).
2ª Consellera general. Leòntine Judith Ngo Mbock. Nascuda a Matomb, Camerun (Àfrica).
3ª Consellera general. Blanca Flor Guerrero Anganoy. Va néixer a Pasto (Colòmbia).
4ª Consellera general. María Begoña Pérez Martínez. Va néixer a San Llorente de la Vega (Burgos, Espanya)