URC

Entre el 29 d'abril i el 26 de maig de 2018, els Germans del Sagrat Cor han celebrat a Roma el 36è Capítol General de la Congregació, amb el lema: “foc he vingut a portar a la terra i què vull sinó que cremi?”, en el marc del 200 aniversari de la fundació de l'Institut fundat pel sacerdot francès P. Andrés Coindre.

Els 49 germans capitulars, representants dels gairebé mil Germans del Sagrat Cor que estan a 23 països dels cinc continents, van escollir a la tarda del dimecres 9 de maig de 2018 al germà Mark  Hilton (Provincial dels EE.UU) com a nou Superior General. En dies posteriors van ser escollits els 4 consellers generals, secretari i ecònom general.

El Gmà. Mark, nascut a Melbourne (Austràlia) fa 57 anys, substitueix al Gmà. José Ignacio Carmona Ollo, espanyol, que ha ocupat el càrrec els 12 últims anys.

Ha exercit un important paper en el procés d'unificació de les Províncies nord-americanes i aporta al seu mandat una llarga trajectòria intercultural, doncs ha experimentat la vida comunitària i apostòlica a Austràlia, Canadà, Oceania i els Estats Units.

De la mateixa manera, després d'un període de discerniment i consultes als germans de la Província d'Espanya i la Delegació del Perú, el Consell General de l'Institut va triar com a Superior Provincial del Consell al germà Carlos Almaraz Ruiz de Eguílaz per al trienni 2018-2020.

Carlos Almaraz té 51 anys, és natural de Vitòria i ha exercit els càrrecs de superior de comunitat, delegat provincial de pastoral i primer conseller provincial. Aquest últim curs ha format part de l'equip de missió i titularitat de les onze obres educatives que els corazonistas tenen a Espanya.

El seu nou mandat coincideix amb el tridu de preparació de la celebració del Bicentenari de la fundació de l'Institut (2018 – 2021).

Madrid, 27 de juny de 2018 (IVICON).- En Ecclesia