URC
Marcel·lí Joan serà el nou director general d’Afers Religiosos. Nascut a Barcelona l’any 1959, és periodista per la Universitat Autònoma de Barcelona i professor del postgrau de Comunicació institucional i religió a l’era digital a la Universitat Ramón Llull.
 
En l’àmbit eclesial, ha estat secretari del Consell Pastoral Diocesà de Barcelona i delegat general dels Mitjans de Comunicació de l’Arquebisbat de Barcelona.  Ha participat en la Comissió Preparatòria del Concili Provincial Tarraconense i també ha estat un dels impulsors del document El fet religiós a la Catalunya del futur.
 
El nou director general d’Afers Religiosos ha estat fins ara patró de la fundació Claret, secretari del capítol de Barcelona de la fundació Vaticana Centèssimus Annus i membre del Grup Sant Jordi de defensa i promoció dels drets humans. En els camps de la joventut i la cooperació, és president de l’Associació José Ramón Zudaire de l’Hospitalet i ha estat patró de la Fundació Akwaba, dedicada al tercer i quart món. Com a director general d’Afers Religiosos, serà el màxim responsable a l’hora d’atendre les diferents entitats religioses establertes a Catalunya.
 
Joan acumula anys d’experiència en l’àmbit públic: ha estat adjunt al primer director d’Afers Religiosos de la Generalitat del 2000 al 2004, cap de premsa i relacions públiques de la Direcció General de Joventut, cap de relacions externes de la Direcció General de Serveis Penitenciaris i Rehabilitació, i cap de premsa de la Delegació Territorial de la Generalitat a Barcelona.