URC

De «serventa de Déu» a «venerable». E l papa Francesc ja ha autoritzat, el 19 de maig passat, la promulgació del decret en què s’aproven les virtuts heroiques de la clarissa badalonina sor Francesca de les Llagues de Jesús (1860-1899) i, per tant, es dona un pas ferm en la causa iniciada el 1925.

Les clarisses del monestir de la Divina Providència han comunicat amb joia la notícia i intueixen que «la beatificació de la nostra germana podria arribar aviat», com indica sor Pilar Laporta.

Perquè fos beata caldria un miracle i per a la canonització, un altre obrat per la seva intercessió. «Sor Francesca té miracles que s'han d'estudiar bé. A la causa hi ha documentats casos de curació de càncer, però que no són reconeguts per la Congregació ja que amb els avenços actuals de la medicina podrien haver estat curats», explica sor Pilar.

Properament es farà una celebració solemne per remarcar aquest avenç, que ja està provocant algunes peticions al monestir de les clarisses «d'estampes i de relíquies de sor Francesca provinents tant d'Espanya com de la resta del món (Sudamèrica)».