URC

En el Regina Coeli d’aquest diumenge de la Pentecosta, el Papa Francesc ha comunicat el nomenament de 14 nous cardenals. Entre ells hi ha el pare Aquilino Bocos Merino, cmf. superior general dels Missioners Claretians entre 1991 i 2004. Un motiu de profunda alegria que acompanya els seus 80 anys, en reconeixement a una vida de servei a l’Església, a la Vida Religiosa i a la Congregació dels Missioners Claretians.

El pare Aquilino Bocos Merino va néixer a Canillas d’Esgueva, Valladolid, en 1938. Va ingressar en el postulantat de Segòvia en 1950 i va fer el noviciat a Ciudad Real el 1955 i professant per primera vegada en la Província Claretiana de Castella el 15 d’agost de 1956. Set anys més tard va ser ordenat sacerdot. Després de la seva ordenació, va ampliar estudis de Filosofia a la Universitat Pontifícia de Salamanca obtenint també la diplomatura de Psicologia Clínica per aquesta mateixa universitat. Alhora va exercir la funció de formador del centre superior de filosofia i teologia dels missioners libanesos -Maronitas-. En 1967 va ser nomenat formador del Teologat Interprovincial claretià de Salamanca i el 1971 va passar, amb el mateix càrrec, al Teologat Interprovincial de Madrid.

El 1971 va passar a dirigir la revista Vida Religiosa, col·laborant en el naixement de l’Institut Teològic de Vida Religiosa de Madrid i de l’Editorial Publicaciones Claretianas, i posant en marxa les Semanas Nacionales per a Instituts de Vida Religiosa, que aquest any 2018 van assolir la 47 edició .

Vegeu: http://claretians.cat/es/2018/05/21/el-papa-francesc-escull-cardenal-el-pare-aquilino-bocos-exsuperior-general-del-claretians/