URC

En el XXIVè. Capítol General de l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell, sempre tan vinculades al nostre Bisbat, que va tenir lloc a la comunitat de Peñagrande (Madrid) els dies 14 al 29 d’abril va tenir lloc la renovació del Govern General de l’Institut.
 
Les Germanes representants de tot l’Institut van escollir com a nova Superiora General, la Mare Laura Garione, argentina, que substitueix la Mare Irma Beretta. També van ser escollides com a Conselleres les Germanes Victoria Bertrán, fins ara a Escaldes (Andorra), Maria Luisa Álvarez, Aida López Hernández i Maria Lourdes Romero. La Casa Mare està a La Seu d’Urgell, on hi ha el sepulcre de la fundadora la beata Anna Maria Janer i Anglerill, i la Casa Generalícia està ubicada a Rubí.

 El dia 26 d'abril les germanes van compartir la celebració d'Acció de Gràcies a Déu pel nou Govern de l'Institut a la Basílica del Sagrat Cor del Cerro de los Ángeles (Madrid). Hi van celebrar l'eucaristia i van viure un dia fratern amb profunda alegria i senzillesa. El diumenge dia 29 es clourà el capítol.
 
Actualment, l'Institut de Germanes de la Sagrada Família d'Urgell és present a onze països: a Espanya, Andorra, Itàlia, Argentina, Paraguai, Uruguai, Xile, Colòmbia, Mèxic, Perú i Guinea Equatorial. Es tracta d'una presència que es desenvolupa en diversos camps d'acció: escoles, hospitals i residències, missions, parròquies, pastoral en el temps lliure i altres apostolats compatibles amb el seu carisma.
 
Anna Maria Janer Anglarill va néixer el 18 de desembre de 1800 a Cervera (Bisbat de Solsona) i va morir l'11 de gener de 1885 a Talarn (Bisbat d'Urgell). El 1859 va fundar, cridada pel Bisbe d’Urgell Dr. Josep Caixal, l'Institut de Germanes de la Sagrada Família d'Urgell a l’Hospital de La Seu d'Urgell. Les seves restes mortals descansen a la capella de la Residència Sagrada Família de La Seu d'Urgell des de 1961. El dia 8 d’octubre de 2011 va tenir lloc la joiosa cerimònia de beatificació a La Seu d’Urgell en una cerimònia presidida pel Cardenal Angelo Amato.