URC

L'obra de la justícia serà la Pau i els fruits de la Justícia seran tranquil·litat i seguretat per sempre” (Is 32, 17)
 
Les germanes de la Companyia de Santa Teresa de Jesús a Nicaragua (Germanes Teresianas), com a part de l'Església i de la societat civil, ENS UNIM ALS PRONUNCIAMENTS que, en el context dels esdeveniments que viu el nostre país en aquests últims quatre dies, han emès la CONFERÈNCIA EPISCOPAL, la CONFER, la FENEC i la Companyia de Jesús a Nicaragua.


A nosaltres també “ens dol Nicaragua”. Ens dolen els joves que avui estan sent assetjats i reprimits en els principals recintes universitaris del país, ens dolen els Nicaragüencs que van morir en tants anys de guerra i els que han mort en aquests últims dies. Ens dol la injustícia viscuda per tants anys, la falta de l'estat de Dret, la falta de respecte a la Constitució. Ens dolen els nostres camperols que lluiten per la justícia i la conservació de la terra, ens dolen els nostres adults majors jubilats, els nostres educadors i educadores, els milers de treballadors que en aquest país cotitzem cada mes per garantir la salut i una vellesa digna i ens dol la pobresa de punts milers de Nicaragüencs. Ens dolen els crits, els cops, les bales, la falta de consciència amb que entre germans ens tractem. Ens dol que a Nicaragua es violenti la llibertat de premsa, d'expressió i que hàgim de témer en sortir al carrer quan exercim el dret de manifestar-nos.

Ens dol la situació de violència que vivim avui, i juntament amb l'Església, volem pronunciar-nos:

1.    En contra de la repressió i de les morts que estem vivint en tots els punts del país els Nicaragüencs que sortim als carrers a manifestar el nostre descontent, especialment els joves universitaris.
2.    En contra de les reformes del INSS adoptades pel govern.
3.    Ens pronunciem a favor del diàleg que involucri a tots els sectors socials del país, volem la veritable reconciliació, i creiem en un diàleg que obri camins nous de democràcia.
4.    Demanem el respecte i la llibertat de premsa sense censura per a tots els mitjans de comunicació i difusió. Això inclou la llibertat en l'ús de les xarxes socials a la qual tots els ciutadans tenim dret.

5.    A la Policia Nacional, li demanem servir i protegir al seu poble. Lamentem profundament veure a oficials agredint a la gent i percebre que avui els Nicaragüencs, en comptes de sentir-nos protegits i emparats per la institució, tenim por.
6.    Fem nostres totes les demandes que ha fet l'Església Catòlica a través del pronunciament de la Conferència Episcopal, especialment que les autoritats “escoltin el crit dels joves i d'altres sectors”. És evident que el poble sencer, manifestant-se als carrers de les principals ciutats del país, està aixecant la seva veu demanant a crits un canvi social que ens afavoreixi a tots i totes.