URC

El dia 24 de març, hem tingut el retir del  CEVRE, a la casa noviciat Mare del Diví Pastor de Pallejà. Des de primera hora ens va acompanyar la pluja com a música de fons d'aquesta jornada. El tema sobre el qual hem reflexionat en aquest retir va ser “La pedra d'ensopegada en el seguiment de Jesús”.

Se'ns va qüestionar des del principi en: sobre podria ser aquesta  pedra d'ensopegada, que no ens permet caminar amb folgança i llibertat en el seguiment de Jesucrist?

Vam iniciar amb uns minuts de silenci i meditació, on se'ns va suggerir que no penséssim en res, cosa que ens va resultar una mica difícil, perquè  els pensaments s'obstinen i arriben amb més facilitat, en finalitzar la meditació ens van preguntar què havíem fet amb els pensaments. Alguns van dir que els havien evitat, uns altres que els deixaven estar, etc., en resum se'ns va alertar que hem de deixar-los estar, perquè en intentar evadir-los, la qual cosa fem és atreure nous i més pensaments, i podríem caure en la desesperació. El mateix succeeix amb la nostra pedra d'ensopegada, com més ens fan sofrir, i més fereixen la nostra imatge social, més volem deixar-les anar, però resulta inútil quan pretenem fer-los amb els nostres propis esforços. Hem d'abandonar-nos a les mans de Déu, acceptar-la, estimar-la  i que sigui Ell, qui ens llevi la pedra dels nostres sepulcres,  perquè Déu se serveix del que a nosaltres ens molesta per modelar-nos i així aconseguir la  llibertat interior.
Hem de deixar les nostres creences, justificacions i sobretot l'orgull i posar-nos en camí, per ser guarits per l'Únic Déu que ens pot sanar i salvar.
Culminem la trobada amb la celebració de l'Eucaristia i un compartir fratern a taula.
Ens hem posat en camí per buscar el fons i la raó de les nostres pedres, que el Senyor ens segueixi enfortint per ser servidors seus.