URC

Isabel Ardanza Mendilíbar, religiosa carmelita de la Caridad Vedruna, va impartir una jornada de formació a 140 religioses i religiosos de l’URC el dissabte 17 de març al col·legi Santa Dorotea de Barcelona de les religioses salesianes. Una jornada inclosa en el programa de formació continua que ofereix la Unió de Religiosos de Catalunya i que va tractar sobre com viure la missió quan redueixen presències i facultats. Ardanza va presentar la reducció que està vivint la vida consagrada com “un temps de gràcia per viure de fe”. Isabel Ardanza és llicenciada en teologia espiritual per la universitat de Comillas (Madrid).

 La teòloga va distingir entre missió i activitat. Si fossin equivalents, a mesura que es redueix l’activitat minvaria la missió, Es pot viure la vida sencera en missió i no exclusivament durant la part de la vida que es gaudeix de plenitud de facultats. “Quan arriba l’hora, ja no es tracta de fer, sinó d’acollir, consentir i deixar fer”, afirma. Tot i aquesta reducció, segons ella, tota la vida és missió i qualsevol activitat pot ser viscuda com a missió, inclús les petites tasques que poden fer les germanes malaltes, per exemple.

 
Ardanza conclou que la situació de reducció “no és una dificultat per viure el seguiment de Jesús i la nostra missió, sinó una plataforma privilegiada per fer-ho”. Es tractaria d’acceptar la realitat actual, per tal de ser “instruments útils” en mans del Senyor.