URC

(Jordi Llisterri-CR) L'edifici que era un noviciat per a les dominiques ja és un "noviciat" per a les famílies vulnerables. Aquest dissabte al vespre es van beneir els nous locals de l'Espai Caixa Francesc d'Assís a Manresa, una de les concrecions del projecte #invulnerables que lidera Sor Lucía Caram i que s'inclou en el programa CaixaProinfància.

Una part del monestir de Santa Clara de Manresa ha estat totalment remodelada per l'Obra Social la Caixa per acollir un espai per a infants, joves i famílies en situació de risc social. Serveis d'atenció psicoterapèutica, reforç educatiu, educació en el lleure, suport educatiu i familiar, i un espai materno-infantil donaran una nova vida al convent de les dominiques. Són tres plantes totalment reformades que fa uns anys acollia el noviciat del convent i que ara havien quedat en desús.

L'octubre de 2016 el papa Francesc va "beneir" el projecte en una visita que li van fer els impulsors a Roma. Francesc ha demanat diverses vegades si es buiden els convents es posin al servei de la societat i dels pobres. Per aquest projecte, el mateix papa va suggerir que si volien posar-li de nom Francesc al nou centre, que no fos dedicat a ell, sinó al sant del qui va prendre el nom pontifici, Sant Francesc d'Assís. El cardenal Joan Josep Omella va fer arribar als impulsors del projecte que aquesta setmana li havia explicat al papa per telèfon que ja s'havien enllestit les obres i que Francesc li va dir que des de la distància es feia present a la benedicció.

Lucía Caram va voler donar un to familiar a la benedicció, en espera de la inauguració oficial que es farà els mesos vinents. Per això va convidar alguns dels representants de projectes eclesials que també encarnen l'obertura de l'Església als pobres. Va presidir la benedicció el pare Àngel Garciafundador del projecte d'acollida de l'Església de San Anton de Madrid. També s'hi van sumar el rector de Santa Anna, Peio Sànchez, i la teresiana Viqui Molins, dos dels impulsors de l'Hospital de Campanya d'aquesta parròquia de Barcelona. El jesuïta Lluís Magriñà, director de la Cova de Manresa, situada a tocar del convent de Santa Clara, també va afegir-se a la celebració.

Més informació: https://www.catalunyareligio.cat/ca/espai-caixa-francesc-assis-nou-noviciat-convent