URC

Dins dels actes del dia de la Vida Consagrada que s'ha celebrat a tots els bisbats catalans, aquest divendres el cardenal Joan Josep Omella va presidir la celebració amb la Unió de Religiosos de Catalunya a la Catedral de Barcelona. La celebració eucarística de la Candelera va comptar amb la participació de membres de diverses congregacions i instituts de vida religiosa, amb un significativa presència de les femenines.

El president de l'URC, el claretià Màxim Muñoz, va fer una intervenció inicial en la que va destacar la responsabilitat de les persones consagrades de “donar un testimoni joiós” de la doble tasca que realitzen:“la de trobar-nos amb l’amor de Déu i la de lliurar-nos generosament i arriscadament als més necessitats”.

L'homilia de l'arquebisbe de Barcelona va agrair el testimoni que realitza avui la vida religiosa, "un regal per la vida de l'Església". El cardenal  Joan Josep Omella va destacar la singularitat d'haver "dit sí i fer de la vostra vida una ofrena permanent al Pare, de desposseir-se de tot perquè Déu ocupi tota la vostra vida" i "per poder transparentar l'amor misericordiós de Déu". També va demanar als religiosos "una renovada passió missionera: no és una opció per a nosaltres mateixos, estem aquí perquè cada persona abatuda pugui trobar Jesús".

En les pregàries es van tenir present les diverses formes de Vida Consagrada, les persones que pateixen, els joves en discerniment i les autoritats en aquests moments tan delicats per al poble català. Durant la celebració també es va renovar públicament la professió dels religiosos i religioses que van assistir-hi