URC

Les Religioses de Maria Immaculada, Missioneres Claretianes a Reus, han commemorat el 150 aniversari de la fundació, la tercera de la Congregació (la primera va ser la de Tremp-Lleida), que va ser fundada per St. Antoni Mª Claret i Mª Antonia París a Santiago de Cuba el 27 d’agost de 1855.

La celebració va tenir lloc el dissabte 20 de gener i va consistir en dues xerrades: una impartida per Carme Bernal sobre la història de Reus i la de les Missioneres Claretianes de 1867 fins avui, que va permetre fer un recorregut també per les diverses activitats pastorals d’aquesta casa: col·legi, internat de nenes de protecció i Tribunal de menors, CRAE, i actualment Centre d’espiritualitat. La segona xerrada va ser presentada per les germanes claretianes Jolanta Kafka (Superiora General) i Rosa Ruiz, amb el títol: Missioneres Claretianes, camins d’humanització. A l’acabar les xerrades es va deixar una estona per visitar el museu de Maria Antònia París i la Cripta.

Al vespre, l’arquebisbe de Tarragona, P. Jaume Pujol va presidir una Eucaristia al Santuari de la Mare de Déu de Misericòrdia, concelebrada per diversos mossens de la zona, i el pel P. Màxim Muñoz. En el moment de les ofrenes es van presentar una còpia d’un quadre brodat per les germanes l’any 1892 que van lliurar al Santuari com agraïment a Déu, a la Mare de Déu i a tota la població de Reus. També es van oferir unes claus de la casa de les Missioneres Claretianes com a símbol d’un centre obert a tothom qui necessiti un consell, uns dies de pau i d’interiorització, de formació humana i cristiana, i a tothom que vulgui pregar.

El dia següent van completar la celebració amb una jornada de portes obertes al centre, el museu i la cripta.

Vídeo de l'acte: https://www.youtube.com/watch?v=RjDJ0xJWM98