URC

El 12 de gener tindrà lloc la primera activitat: una audició musical sobre L’Orfeo de Monteverdi, a càrrec d’Oriol Pérez Treviño
 

 Totes les sessions són gratuïtes i s’inicien a les 16h a l’església de Santa Cecília de Montserrat (www.santaceciliamontserrat.com)


Montserrat, desembre de 2017.

L’Institut Art i Espiritualitat Sean Scully de Santa Cecília de Montserrat, fundat pel Museu de Montserrat amb l’objectiu de dinamitzar l’Espai d’Art Sean Scully tot proposant activitats –sessions de meditació silenciosa, conferències, audicions musicals, concerts, lectures o recitals de poesia– dedicades a divulgar els vincles entre l’art i l’espiritualitat, ha fet públic el programa del primer semestre de 2018, que és el següent (totes les sessions comencen a les 16h):


 12 de gener Audició musical comentada L’Orfeo, de Monteverdi Oriol Pérez Treviño, musicòleg

26 de gener Conferència Espiritualitat en l’obra de Tàpies Antoni Llena, artista

9 de febrer Audició musical comentada La Passió segons Sant Mateu, de Bach Oriol Pérez Treviño, musicòleg

23 de febrer Conferència Eduardo Chillida, “Gurutz Aldare” (2000). L’altar de creu per a Sant Pere de Colònia P. Friedhelm Mennekes, jesuïta

16 de març Concert El teclat alemany Eudald Buch, piano

13 d’abril Meditació Les beguines de Flandes dels segles XIII-XIV P. Josep de C. Laplana, director del Museu de Montserrat

4 de maig Lectura poètica Sampere puja a Montserrat Màrius Sampere, poeta
   
18 de maig Meditació El ritme de les estacions en l’espiritualitat cristiana P. Bernabé Dalmau, monjo de Montserrat

8 de juny Concert  Liebestod Xavier Pardo, piano

22 de juny Audició musical comentada El Messies, de Händel Oriol Pérez Treviño, musicòleg


L’Institut Art i Espiritualitat Sean Scully compta amb el suport de destacades personalitats del món de la cultura, com el propi Sean Scully, Bill Viola, Pilar Parcerisas, José Corredor-Matheos, Àlex Susanna, Daniel Giralt-Miracle, Narcís Comadira, David Jou i molts d’altres.


Les activitats que s’organitzen són gratuïtes, però donat l’aforament del Monestir de Santa Cecília les places són limitades. Per tant, cal inscriure’s prèviament a través del telèfon 93 877 77 45 o del correu-e museu@larsa-montserrat.com.


Sobre l’Espai d’Art Sean Scully

Des del 30 de juny de 2015, l’Abadia de Montserrat compta amb un nou espai d’art de referència internacional: l’Espai d’Art Sean Scully, adscrit al Museu de Montserrat, que alberga el conjunt artístic realitzat pel pintor d’origen irlandès i resident a Nova York Sean Scully a l’interior de l’església romànica de Santa Cecília de Montserrat, restaurada per la Diputació de Barcelona. A l’interior de l’església, fundada l’any 945, hi ha sis pintures de gran format, vuit vitralls, tres pintures al fresc, un reraltar de cristall, tres creus de vidre i quatre canelobres, tots ells elaborats per Scully. L’espai compta també amb un centre d’interpretació introductori dedicat a la història de Santa Cecília i a l’art de Sean Scully.


Santa Cecília de Montserrat
 Santa Cecília de Montserrat és un lloc amarat de significat espiritual, històric i artístic. Nascut fa més de mil cent anys, durant el naixement de Catalunya en el marc de l’Europa Carolíngia, Santa Cecília va ser el primer monestir que es va fundar a la muntanya de Montserrat. Es troba en un dels enclavaments més bonics de la serra, a la vessant septentrional, sobre la vall de Marganell. L’església, restaurada per Puig i Cadafalch durant els anys vint del segle passat i recentment per la Diputació de Barcelona, és un dels exemples més destacats d’arquitectura romànica a la regió: els arcs llombards, la volta de canó, els murs senzills i austers ens transporten als orígens humils i profunds del culte cristià i benedictí a la muntanya. La noblesa de l’església ha quedat intacta al llarg dels segles. Una presència que el reconegut pintor irlandès Sean Scully ha sabut copsar amb la seva intervenció artística a l’interior del temple. Amb aquesta obra, Santa Cecília es converteix en un referent artístic mundial en la confluència entre el cristianisme i l’art d’avantguarda de primer nivell internacional. Un espai únic des d’on viure i sentir la història, l’art i l’espiritualitat en estret contacte amb l’esplendor natural de Montserrat.
 www.santaceciliamontserrat.com
 
 
Més informació: http://www.santaceciliamontserrat.com/ca/inscripcions-activitats