URC

El papa Francesc ha nomenat, aquest matí, al salesià espanyol Cristóbal López Romero com a nou arquebisbe de la diòcesi de Rabat. El salesià era, des de 2014, Provincial de la Inspectoria salesiana Maria Auxiliadora amb seu a Sevilla. Substituirà a Mons. Vincent Landel SCI, arquebisbe de la diòcesi marroquina des de 2001, i que havia presentat la seva renúncia al complir 75 anys.

El nou arquebisbe de Rabat coneix Marroc, on va estar treballant-hi 8 anys. De 2003 a 2010, va ser director de la comunitat salesiana, de l'escola i centre de formació professional Don Bosco de Kenitra (Diòcesi de Rabat). En aquest temps, va ser també membre del Consell Presbiteral i del Consell Diocesà per a l'Educació Catòlica.

"Tota la Família Salesiana felicitem al nostre germà Cristóbal i, des d'ara, li garantim la nostra pregària pel nou ministeri de servei a l'Església que comença", ha assenyalat Juan Carlos Pérez Godoy, Provincial salesià de Madrid. "Per a nosaltres, salesians, és una alegria i un orgull que el papa Francesc hagi pensat en un germà nostre per a tan important servei", ha afegit Pérez Godoy.

Cristóbal López és un salesià amb experiència en l'animació i govern. Ha estat nomenat provincial en tres ocasions. Els que el coneixen destaquen d'ell el seu profund sentit religiós i d'Església, la seva capacitat de treball en equip i de diàleg, i la seva sensibilitat cap als més necessitats. En les seves trobades amb els joves els ha insistit que "val la pena viure la vida amb Jesús; viure l'Evangeli és font d'alegria, és fàcil fer-ho i dóna una profunda i definitiva felicitat ... i en això consisteix ser sant".

Un salesià al servei de la missió

El P. Cristóbal López Romero, de 65 anys, va néixer el 19 de maig de 1952 a Vélez Rubio (Almeria). La seva família es va traslladar a Badalona, ??on va estudiar amb els salesians i va manifestar el seu desig de ser religiós salesià. Va fer la seva primera professió religiosa el 16 d'agost de 1968 a Godelleta (València), i la professió perpètua el 2 d'agost de 1974 a Barcelona.

Després dels estudis de Teologia, va ser ordenat sacerdot el 19 de maig de 1979 a Barcelona. Diplomat en Magisteri, llicenciat en Estudis Eclesiàstics, és també Llicenciat en Ciències de la Informació. Durant 11 anys va estar treballant al barri barceloní de Verneda.

Als 32 anys, el 1984, demana anar a missions i va ser destinat a Paraguai, on va passar 18 anys. Va ser Provincial de Paraguai de 1994 al 2000. Durant la seva estada en aquest país va ser nomenat President de la Conferència de Religiosos i va fundar l'Associació de Comunicadors Catòlics de Paraguai. També, va ser membre del consell assessor del Ministeri d'Educació.

Després del seu treball (2003-2011) a Kenitra, Marroc, és nomenat Provincial salesià de Bolívia el 31 de gener de 2011 i va ocupar aquest càrrec fins a 2014. El 21 d'abril d'aquest any va ser nomenat Provincial de la Inspectoria salesiana Maria Auxiliadora, amb seu a Sevilla, una de les dues províncies salesianes d'Espanya, que agrupa les cases i obres salesianes d'Andalusia, Aragó, Balears, Canàries, Catalunya, Extremadura, Múrcia i Comunitat Valenciana.

Segons les Constitucions salesianes, ara s'iniciarà el mecanisme per al nomenament del nou provincial per a la Inspectoria de Maria Auxiliadora amb seu a Sevilla, segons la modalitat i temps que estableixi el Rector Major de la Congregació.