URC

Barcelona, 15 de desembre de 2017.- Prop de 3.000 persones van assistir a l'Eucaristia d'acció de gràcies que es va celebrar ahir en la Basílica de la Sagrada Família per commemorar el 150 aniversari de la restauració de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu a Espanya i de la creació de l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona.

Germans, treballadors, voluntaris i benefactors de l'Ordre han celebrat que fa 150 anys Sant Benito Menni, Germà de Sant Joan de Déu i fundador de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor, va iniciar a Barcelona la restauració de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu. Procedent d'Itàlia i per encàrrec del llavors Superior General, P. Juan M. Alfieri, el P. Menni va reiniciar la presència de l'Ordre, que havia desaparegut d'Espanya després de la desamortització del 1835. Alhora, a Barcelona va crear un centre per a nens que ha anat evolucionant fins a configurar l'actual Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu.

L'Eucaristia d'ahir va estar presidida per Mons. Agustín Cortés, Bisbe de Sant Feliu de Llobregat. Ho van acompanyar en l'altar: Mons. Sergi Gordó, Bisbe Auxiliar de Barcelona; Mons. José Luis Redrado, Bisbe titular de Ófena i religiós de Sant Joan de Déu, i el Hno. Jesús Etayo, Superior General de l'Orde, així com religiosos i sacerdots, amics de l'Ordre. La benvinguda la va fer el Hno. Jose Luis Fonseca, Superior Provincial.

La celebració va estar animada pels cants dels grups corals de l'Hospital Sant Joan de Déu i dels Enginyers de Barcelona, amb la solista Hortensia Martínez i l'organista Manel Ruiz.

Actes de commemoració

L'Hospital Sant Joan de Déu ha organitzat una sèrie d'actes des de diferents àmbits i per a públics diversos per commemorar el seu 150 aniversari. Des del punt de vista divulgatiu i científic s'han dut a terme conferències amb  investigadors de prestigi, com el Dr. Valentí Fuster, cardiòleg de renom internacional. També s'han fet activitats de  tipus social a Esplugues de Llobregat i a Barcelona, així com actes dirigits als treballadors del centre. La Missa de la Sagrada Família ha representat la clausura d'aquesta commemoració.

Sobre l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu

L'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu és una institució catòlica, l'origen de la qual es remunta al segle XVI. Està present en 55 països del món a través de 454 centres.  Està formada per 1.085 Germans, 45.000 professionals, 8.000 voluntaris i 300.000 benefactors. Espanya està dividida en tres províncies canòniques. La nostra, la Província d'Aragó–Sant Rafael, inclou les comunitats autònomes d'Aragó, Catalunya, Comunitat Valenciana, Illes Balears, Murcia i Navarra. Està formada per 28 centres, més de 6.000 treballadors, 2.293 voluntaris i 72 Germans.

Des dels seus inicis els Germans de Sant Joan de Déu desenvolupen i transmeten un projecte d'assistència que ha canviat molt respecte a les formes i les expressions, però que manté com a eix central l'acolliment i l'atenció a les persones malaltes i necessitades de tot el món.

Sobre l'Hospital Sant Joan de Déu


L'Hospital Sant Joan de Déu és un dels principals referents dins i fora de Catalunya en pediatria, obstetrícia i ginecologia, i en àrees d'alta especialització com les neurociencias, la neonatología, l'oncologia o la cardiocirugía. El centre, que pertany a l'Ordre  Hospitalària de Sant Joan de Déu, atén cada any més de 120.000 urgències, 25.000 ingressos i 200.000 visites, combinant l'última tecnologia amb una assistència personalitzada basada en els seus valors d'Hospitalitat i solidaritat.

 

Més informació: Albert  Moltó / Lourdes Campuzano   Lluís Guilera / Alba Felip Comunicación      Comunicación Hospital Sant Joan de Déu  Orden Hospitalaria de San Juan de Dios – Provincia de Aragón-San Rafael Tel. 93 253 21 50 / 605 695 277    Tel.: 93 630 30 90 amolto@sjdhospitalbarcelona.org    comunicación.curia@ohsjd.es