URC

Del 27 de novembre al 3 de desembre Catalunya celebra la II Setmana de la Bíblia, una iniciativa proposada pels bisbes catalans, que s’activa des de parròquies, comunitats, arxiprestats i diòcesis, i que enguany té el lema: La Paraula de Déu és viva i eficaç. També es mourà en el terreny eclesial –la Bíblia a la litúrgia, a les catequesis, a les escoles, a la pregària personal- i en el cultural –la Bíblia i l’art, la literatura, el teatre, la música, el cinema...-. La voluntat de la Conferència Episcopal Tarraconense i les entitats que preparen la Setmana Bíblica és que "tot Catalunya bategui amb el text bíblic i enforteixi així un dels pilars de la seva fe i de la seva història", assegura el Dr. Armand Puig, biblista i rector de l'Ateneu Universitari Sant Pacià, un dels promotors d'aquesta Setmana Bíblica.

A cada diòcesi, a cada parròquia i arxiprestat, a cada comunitat, l’amor a la Paraula s'expressarà de forma creativa: pregàries al voltant de la Paraula, conferències, meditacions, catequesis bíbliques, taules rodones, lectures públiques de textos bíblics, manifestacions culturals vinculades amb la Bíblia -musicals, literàries, cinematogràfiques…-. Totes les activitats que tindran lloc durant aquesta Setmana Bíblica, promoguda per l’Abadia de Montserrat, l’Associació Bíblica de Catalunya, el Centre de Pastoral Litúrgica, l’Editorial Claret i Ràdio Estel – Catalunya Cristiana, es poden consultar a http://www.setmanadelabiblia.cat/

El proper dimecres, 22 de novembre, a les 13h, tindrà lloc la presentació d’aquesta II Setmana de la Bíblia a la Sala Beat Pere Tarrés del Seminari Conciliar de Barcelona (Diputació, 231. Barcelona). En el decurs de la presentació es donaran a conèixer els actes programats per a aquesta setmana a tot Catalunya, i concretament els detalls de l’acte central, que tindrà lloc el dimecres 29 a les 20h a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona.