Entrevista a Màxim Muñoz

Testimoniatges

Entrevista a Màxim Muñoz
Passar la ITV quaresmal

La Quaresma és un temps litúrgic important perquè puguem viure amb intensitat la Pasqua. En ella no celebrem només la mort i Resurrecció de Crist, sinó la nostra pròpia mort i resurrecció en Ell. El P. Màxim Muñoz, claretià, president de la URC, assegura que “convé, en aquest temps previ, prendre’n consciència i revifar les experiències bàsiques de la nostra fe”.

Com hem de viure la Quaresma?

La manera més eficaç és fer-se un petit pla personal per intensificar les clàssiques obres quaresmals: la pregària, el dejuni i l’almoina, amb el gran ventall d’aspectes que cobreixen: dedicar un temps per a Déu -pregària, lectura de la Paraula de Déu, celebració dels sagraments-, compartir generosament amb els necessitats, fer obres de misericòrdia, treballar en la desintoxicació de petites o grans addiccions que ens limiten la llibertat.

La Quaresma és el temps del perdó i de la reconciliació fraterna. Sembla difícil portar-ho a terme en la societat actual...

La celebració de l’Any de la Misericòrdia va ser una bona ocasió per motivar-nos a refer lligams trencats, ferides no cicatritzades, que no acabem de guarir, o de deixar que Déu guareixi. Cadascú les coneix i sap el neguit que creen. La Quaresma és el temps propici per plantejar-nos algun gest concret de reconciliació amb alguna persona, tenint el coratge i la humilitat de fer el primer pas. És dolorós, però val la pena.

Per què necessitem fer aquesta ITV anual que ens porta a la Pasqua?

La imatge de la ITV és molt suggerent, perquè no ens costaria gaire d’aplicar a la nostra vida cristiana les diverses parts del cotxe que periòdicament hem de posar a punt. Com un cotxe, el seguiment de Crist està sotmès a la prova, el desgast... Si no fem un manteniment diari i alguna revisió més a fons, no ens estranyem que ens sobrevingui un accident o una avaria greu.

Entrevista realitzada per Òscar Bardají i Martín per al Full Dominical del 2 d'abril de 2017

2366 Visites